مهمترین رویداد حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی به کار خود پایان داد

 

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول‌های بنیادی معاونت علمی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی سلولهای بنیادی  و پزشکی باز ساختی گفت: با توجه به پیشرفت‌های صعودی و روزافزون این حوزه ، در صورت بهره گیری از حمایت های لازم، این حوزه پرچمدار ایران در فناوری‌های برتر جهان خواهد شد.

به گزارش ستاد خبری دومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی سلول‌های بنیادی، امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول‌های بنیادی معاونت علمی در مراسم اختتامیه این جشنواره از استقبال درخور توجه از این رویداد یاد کرد و گفت: به علت استقبال گسترده‌ی شرکت‌کنندگان، ثبت نام این رویداد 2هفته پس از اعلام فراخوان به علت کثرت مراجعه بسته شد ودر دومین دوره این جشنواره نزدیک به ۳ هزار شرکت کننده حضور داشتند.

وی بیان کرد: این جشنواره شامل استارتاپ ها ، فن‌بازار، جایزه ملی،  برگزاری 20 کارگاه آموزشی همزمان بود. همچنین بخش دانش‌آموزی با حضور بیش از ۱۲۰۰ دانش آموز طی 3 روز برگزار شد.

حمیدیه خاطرنشان کرد: دانش آموزان همزمان با برگزاری دومین کنگره سلول‌های بنیادی، کنگره‌ای را به صورت جداگانه در طبقه‌ای دیگر از سالن اجلاس برگزار می‌کردند، به‌طوری‌که تمامی برنامه‌های در نظر گرفته شده برای افراد بالای ۱۸ سال این رویداد، در بخش دانش‌آموزی توسط افراد زیر ۱۸ سال اجرا شد.

دبیر ستاد توسعه سلول‌های بنیادی با اشاره به این‌که در چند سال گذشته شرکت‌های فناور این حوزه انگشت‌شمار بودند افزود: بعد از گذشت دو سال تعداد این شرکت ها در ایران به ۷۰ شرکت رسیده است.

حمیدیه، بخش قابل توجه این رویداد را فن‌بازار خواند و گفت: برخی از طرح‌ها، پیش از ارائه در این بخش توسط سرمایه‌گذاران به عقد قرارداد منجر شدند و سرمایه‌گذاران از شرکت‌ها درخواست داشتند ایده‌های خود را در این بخش مطرح نکنند تا به صورت جداگانه تجاری‌سازی شوند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، با اشاره به فعالیت‌های گسترده‌ی 15 سال گذشته ایران در این عرصه بیان کرد: تا ۵ تا 10 سال آینده راه حل بسیاری از بیماری های لاعلاج توسط سلول‌های بنیادی ارائه خواهد شد.

وی افزود: با برگزاری چنین رویدادی در کنار حمایت‌های ستاد، مشکل اصلی کشور از جمله تولید و اشتغال رفع خواهد شد. همان‌طوری که شاهد بودیم شرکتی که کار خود را با 2نفر آغاز کرده است توانسته ظرف 2 سال این ظرفیت را به 25 نفر برساند

حمیدیه اعلام کرد در صورت ادامه حمایت ها سلول های بنیادی می تواند در سال های آینده جزوه 2 یا 3 علم برتری باشد که نام ایران را در زمره چند کشور برتر دنیا قرار خواهد داد.

وی یکی از دستاوردهای برگزاری این جشنواره و کنگره را تشویق و ترغیب مشتاقان عرصه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانست و گفت: این افراد به سرمایه گذار نیاز دارند و مطمئن  هستیم پس از مدتی  سرمایه‌گذار خود را پیدا کرده و از حمایت دولت بی نیاز خواهند شد.

دبیر ستاد توسعه علوم وفناوری‌ های سلول‌های بنیادی ادامه داد: نمایندگان کشورهای مختلف دنیا در این رویداد حضور دارند که امیدواریم  پس از این رویداد ارتباط خود را با کشور ما قطع نکنند.

وی تاکید کرد علم مرز ندارد و ما از تمامی اندیشه های خارجی دعوت به همکاری می کنیم امیدواریم بتوانیم بیش از پیش فعالیت های بین المللی خود را توسعه دهیم.

شتاب در رشد و  توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلول‌های بنیادی

در ادامه این مراسم مسئول نمایشگاه و فن بازار دومین جشنواره سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی این رویداد رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلول‌های بنیادی را دارای حرکتی شتاب‌دار دانست به گونه‌ای که تعداد این شرکت‌های در سال‌های اخیر از عدد یک به 70 رسیده است.

به گزارش ستاد خبری دومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی بازساختی؛ علیرضا شعاع حسنی مسئول نمایشگاه و فن بازار دومین جشنواره سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در مراسم اختتامیه این رویداد اظهار کرد: ورد به بازار و تجاریسازی مسئله مهم در تمامی ایده و طرح های پژوهشی است که باید مدیریت درستی در کشور برای آن ایجاد شود. در سه سال گذشته در عرصه سلول های بنیادی فعالیت های خوبی انجام شد و تعداد شرکت های دانش بنیان این حوزه از عددی تک رقمی به عدد 70 ارتقاء یافت که تمامی آنها شرکت هایی محصول محور هستند که تعدادی نیز صادرات هم انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: در این جشنواره با توجه به محدودیت فضا 50 شرکت غرفه داشتند و دستاوردهای خود را ارائه دادند که برخی از آنها نیز قراردادهای خوبی را امضاء کردند. در فن بازار نیز 17 طرح فناورانه حضور داشتند فعالیت این بخش به قدری جالب و مهیج بود که 2 شرکت بدون حضور در فن بازار و در محوطه غرفه ها و نمایشگاه برای طرح فناورانه خود سرمایه گذار پیدا کردند.

شعاع حسنی همچنین بیان کرد: علاوه بر فن بازار و نمایشگاه بخش چالش های فناورانه نیز با استقبال مواجه شد در این بخش موضوعات جذاب برای استفاده از کشور مورد بررسی قرار گرفت و در فراخوانی منتشر شد تا شرکت هایی که قادر به تولید محصول در این بخش ها بودند اقدام کنند.

در بخش بعدی نیز صمد محمدنژاد دبیر بخش جایزه ملی جشنواره توضیحاتی را ارائه داد و اظهار کرد: ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی هر سال با هدف شناسایی، معرفی و تکریم این حوزه از علم و فناوری اقدام به اعطاء جایزه ملی سلول بنیادی و پزشکی بازساختی می کند که امسال نیز همزمان با برگزاری دومین دوره از جشنواره این جایزه به عنوان یکی از بخش های اهدا می شود.

 

وی با بیان اینکه مقاله برتر، ایده برتر، اختراع برتر، پایان نامه و پیشکسوت منتخب از بخش های این جایزه هستند گفت: 63 ایده برتر، 36 اختراع برتر، 6 پایان نامه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که داوری توسط اساتید برجسته حوزه سلول های بنیادی در چندین مرحله انجام شد و در نهایت برگزیدگان در مراسم امروز معرفی می شوند.

معرفی برگزیدگان جشنواره سول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

 در ادامه مراسم اختتامیه این جشنواره برگزیدگان بخش های مختلف معرفی شدند.

در بخش دانش آموزی شرکت کنندگانی از 37 شهر حضور داشتند که سینا نبی، شهریار محمودی، زهرا نصیر وند، یلدا یاقوتی و پارسا فروزش برخی برگزیدگان این بخش بودند که جوایز و لوح تقدیر خود را از امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه فناوری سلول های بنیادی معاونت علمی، علی زر افشان معاون آوزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و محسنی دبیر بخش دانش آموزی جشنواره دریافت کردند.

برگزیدگان بخش رویداد استارتآپ ویکند

در بخش رویداد استارتاپ که طی سه روز به صورت فشرده برگزار شد که شکرچیان،  رکسانا سلمانی، محمدرضا زارع، پارسا بازدار، کریم زاده برگزیدگان این بخش بودند که با حضور امیر علی حمیدیه دبیر ستاد، علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جوایز و لوح تقدیر خود را دریافت کردند. همچنین از پیمان کیهان ور دبیر این بخش تقدیر شد.

اهدای جوایز بخش جایزه ملی

در بخش جایزه ملی نیز برگزیدگان از علی مرتضی بیرنگ معاون امور بین الملل معاونت علمی، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد و سیف علی جوایز و لوح تقدیر خود را دریافت کردند که عبارت بودند از:

تقدیر از پیشکسوت منتخب عرصه سلول های بنیادی نیز از بخش های دیگر مراسم اختتامیه بود که در این بخش از عباس افلاطونیان محقق و پژوهشگر پیشکسوت این عرصه تقدیر و جایزه نقدی و لوح نیز به وی اهدا شد.

در بخش ایده برتر این بخش فردی حائز دریافت رتبه نخست نشد. رتبه دوم مهدی رضایتی و رتبه سوم مطهره ارجمند نژاد بودند که لوح تقدیر و هدیه نقدی خود را دریافت کردند. همچنین سادات شجاعی برگزیده بخش مقاله برتر، اسماعیل شریفی برگزیده بخش پایان نامه برتر شدند و در بخش اختراع برتر برگزیده ای انتخاب نشد.

معرفی برگزیدگان بخش چالش فناوری

در بخش چالش فناوری نیز با حضور علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی، امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد و ناصر اقدمی دبیر علمی جشنواره، برگزیدگان جوایز خود را دریافت کردند که مهدیه سادات سیدی رتبه دوم این بخش را در چالش هدفمندسازی دریافت کرد. همچنین در بخش چالش کیت مهدی خدابخش و رضا شیرکوهی رتبه دوم را کسب کردند. معید دهقان پور نیز نفر اول بخش چالش کیسه آفرزیس و علی قمری نفر دوم همین بخش بودند که جوایز و لوح تقدیر خود را دریافت کردند.

دومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۶ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سالن اجلاس سران در حال برگزار شد .

 

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZQ7d